Berat Kandili, İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecesi Berat gecesidir. Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan Berat Kandiline kavuşmanın huzurunu yaşıyoruz.

Diğer taraftan camilerimizde değil evlerimizde kutlamak zorunda kalacağımız bu gece koronavirüs salgını dolayısıyla her ne kadar burukluk oluştursa da; Yüce Allah’ın rahmetinin sonsuz olduğunu unutmadan, Berat Kandili’nin İslam alemindeki birlik ve beraberliğin artmasına vesile olmasını diliyorum. Ve yine bu hastalıktan kurtulmak için vesile olmasını da Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu vesileyle salgınla mücadelede başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere fedakarca ve özveriyle görev yapan tüm çalışanlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor, vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yoğun bakım veya karantinada tedavisi devam edenlere acil şifalar diliyorum.

Hem kendi sağlığımız hem de sevdiklerimizin iyiliği için kandil kutlamalarımızı bir araya gelmeden; gelirsekte uzaktan sosyal mesafeye dikkat ederek, hatta en güveli yol olarak telefonla yapmaya özen gösterelim.

Berat Kandilinin başta ilçemiz olmak üzere, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.

İbrahim Güven ÖVÜN

Pamukova Belediye Başkan