30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİĞİ

30 Ağustos Zafer bayramı çelenk töreni ile başladı ilk çelengi kaymakamlık makamı Recai Karal eşliğinde kaymakamlık koydu ikinci çelengi garnizon
komutanı bakım yüzbaşı Erbay yavaşça koydu belediye başkanlığı çelengini belediye Başkanı koydu tören daha sonra kaymakamlık
makamında tebrikler alınarak devam etti sonra tekrar 15 Temmuz demokrasi meydanına gelinerek halk ile coşkuyla 30 Ağustos kutlandı

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI
Geçmişi kahramanlıklarla dolu olan milletimiz için Ağustos ayı, zaferlerin yaşandığı bir zamana işaret etmektedir.
Kosova’dan Otlukbeli’ne, Çaldıran’dan Mohaç’a uzanan ve Çanakkale’de Anafartalar ve Conkbayırla abideleşen Türk milletinin başarıları, Büyük Taarruzla taçlanmıştır. Büyük Taarruzla aziz milletimiz, onu tutsak etmeye, sömürge yapmaya, Türkiye’yi parçalayıp, hayali devletler kurmaya yönelik yanlış hesapları Afyon’dan, Dumlupınar’dan, Kocatepe’den ve İzmir’den Mehmetçik süngüsü ile döndürmeyi bilmiştir.
Bu kapsamda, dünden aldığımız ilhamla, gelecekte daha huzurlu ve güçlü olacağımıza yönelik inancımızı hiçbir zaman kaybetmemiz gerekmektedir.
Türk milletinin birliği, vatanımızın bağımsızlığı yolunda çok önemli bir rolü olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 97. yıldönümünü kutluyor; başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.

FOTOĞRAF GALERİSİ