T.C.

SAKARYA VALİLİĞİ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

Pamukova İlçesi, Gökgöz Mah. Aşağı Sk. No:27 adresi, g24d25c1d pafta, 180 ada, 1 parsel (eski 971 parsel). İmamyeri Mevkiinde kayıtlı 7.410,37 m2 alan üzerinde kurulu olan ve kiralanan kapalı alanda Newmer Hazır Sıva Kireç İnş. ve Mad. Atık Bertaraf San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Mermer, Traverten, Oniks, Mozaik, Beton vb. Sanayi Atıklarının Geri Kazanım, ile  Atıktan Sıva ve Kireç Üretim Tesisi (500.000 ton/yıl) (proje alanı içerisinde kapalı çalışma alanı bulunmakta olup. planlanan proje için ilave kapalı alan inşa edilmeyecektir) projesi ile ilgili Valiliğimize sunulan Proje Tanıtım Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir.

ÇED Yönetmeliği 17. Maddesi gereği Mermer, Traverten, Oniks, Mozaik, Beton vb. Sanayi Atıklarının Geri Kazanım, ile Atıktan Sıva ve Kireç Üretim Tesisi projesine Valiliğimizce Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir kararı verilmiştir.